Az idei év első fordulata

A visszaúszó halak csillagképénél haladva fordul meg holnap a Merkúr (persze csak a Földről ránézve), az idei első retrográd planéta. Ilyenkor mindig a visszatérő élethelyzeteinkben van esélyünk valamit megtanulni, a beavatás az ismétlődő helyzetekben rejlik.

A visszaúszó hal fölött ott ragyognak a Pegasos, azaz a forrásfakasztó táltos paripa csillagai is. Nincs az a krízishelyzet, melyből ne volna kiút, nincs az a visszatérő élethelyzet, melyben ne volna ott a lehetőség, hogy most végre megértem, most végre már nem kell többet megismételnem. Csak észre kell venni a pillanatban érkező sugallatot, a csupán szempillantásra magát megmutató gondolatot. Olyan ez, mint a villám, amikor egy pillanatra az egész sötét égbolt világossá válik. Akkor hirtelen minden láthatóvá lesz. De utána emlékezni kell arra, amit láttunk.  A Pegasosnak fényhozó szerepe van, ő szállítja Zeusz villámait, bár a bevillanás nem olyan hosszan láttatja meg a megoldást, mint ahogyan a Nap sugarai világítanak. Itt fontos az emlékezés a korábban bevillant gondolatainkra, sugallatainkra.

A Merkúr újra direktbe fordulásának égi helye is fontos üzenetet hordoz. A Vízöntő csillagkép jövőt tisztító vizénél a dolgunk az ezekben a hetekben előkerülő kommunikációs helyzetek, problémás kapcsolatok tisztázása, megtisztítása a jövőnk érdekében.

Érdemes tehát éberen figyelni a március 5-30-ig tartó időszakban, a Merkúr idei első retrográd időszaka alatt. Különösen  a megérteni való élethelyzetek, a kommunikációs helyzetekben megmutatkozó visszatérő szituációk, no meg a gondolkodásunk lesz a fókuszban március következő 3 hetében.

A többi idei fordulatról is mesélek, ha érdekel: 2019. március 4-én 19:30-tól, vagy személyesen egyeztetett időpontban.